بیمه شخص ثالث ایران چند درصد خسارت را میدهد؟
هنگامی که صحبت از بیمه و مخصوصا بیمه شخص ثالث میشود، اولین نامی که از خوشنامترین شرکتها به ذهن میآید، بیمه ایران است. پوششهای بالا، گستردگی مراکز پرداخت خسارت و اطمینان از خدمات بیمهای، از مهمترین خدماتی هستند که که این بیمه به آنها معروف است. اما بیمه ایران تا چند درصد، خسارتهای وارد شده را پرداخت میکند؟
نگاهی به بیمه ایران
طلوع صنعت بیمه در کشور، با شرکت بیمه ایران بود. بیمه ایران از سال ۱۳۱۴ هجری شمسی فعالیت خود را آغاز کرد و توانست در همان سال شروع با صدور بیمهنامههای مختلف، ۶۲ درصد از سهم بازار بیمه کشور را که به طور کامل در اختیار شرکتهای خارجی بود، از آن خود کند. همانطور که در وبسایت این شرکت نیز آورده شده، روز ۱۴ آبان سال ۱۳۱۴ را میتوان روز ملی شدن صنعت بیمه کشور در نظر گرفت.
بیمه ایران تقریبا تمام رشتههای بیمهای را ارائه میکند؛ از بیمههای شخصی و انفرادی مثل بیمههای اتومبیل، درمان و حوادث گرفته تا بیمههای باربری و کشتیرانی. اما در میان عموم مردم، بیشتر با بیمههای خودرو شناخته میشود. این بیمه سهم عمدهای از بازار این نوع بیمهها را در اختیار دارد.
پوششهای بیمه شخص ثالث بیمه ایران
بیمه شخص ثالث خودرو شرکت بیمه ایران پوششهای خود را به ۲ شکل ارائه میدهد. پوششهای جانی و مالی که بخش اصلی و الزامی این نوع بیمه هستند و پوششهای تکمیلی که اختیاری بوده و تعداد بیشتری از خسارتها را جبران میکنند. میتوانید برای بررسی و خرید بیمه شخص ثالث ایران به صفحه این بیمه در بیمهبازار مراجعه کنید.
پوششهای جانی
این پوششها پرداخت خسارتهای جانی وارده به تمام اشخاصی را که در جریان تصادف آسیب دیدهاند، بر عهده دارند و شامل موارد زیر میشوتد:
- دیه فوت: پرداخت دیه کامل شخص یا اشخاص جان باخته در جریان تصادف و هزینههای بیمارستان، پزشکی قانونی و کفن و دفن.
- دیه از کار افتادگی دائمی: پرداخت دیه از کارافتادگی دائمی شخص یا اشخاص ثالث، براساس گزارش پزشکی قانونی از میزان از کارافتادگی دائمی و با توجه سقف تعهدات بیمهنامه.
- هزینههای درمان: پرداخت هزینههای درمان مصدومان شامل هزینههای بستری در بیمارستان یا مراکز درمانی، خرید داروها و لوازم مورد نیاز، انجام آزمایشها، جراحی و سایر هزینههای مرتبط تا سقف تعهدات بیمهنامه.
- خسارت جانی راننده: پرداخت دیه فوت، دیه از کارافتادگی دائمی و هزینههای درمانی راننده مقصر تصادف.
- خسارت سرنشینان خودروی مقصر: پرداخت دیه فوت، از کارافتادگی دائمی و تمامی مخارج درمانی سرنشینان خودروی مقصر.
نکته: پوششهای جانی فوق شامل راننده مقصر و همینطور سرنشینان خودروی مقصر نیز میشوند.
پوششهای مالی
پوششهای مالی تمام خسارتهای وارده به خودرو و اموال ثالث را به شکل زیر جبران میکنند:
- خسارت خودرو یا خودروهای ثالث: شامل پرداخت خسارتهای وارد شده به خودرو یا خودروهای ثالث تا سقف تعهدات بیمهنامه شامل هزینههای تعمیر، تعویض قطعات، اجرت تعمیرکار، هزینههای اسقاط و افت قیمت.
- خسارت به سایر اموال: پرداخت خسارتهای وارد آمده به داراییهای و اموال شخص یا اشخاص ثالث در جریان تصادف شامل لوازم، تجهیزات، ساختمان، درخت، محصولات کشاورزی و سایر اموال تا سقف تعهدات بیمهنامه.
پوششهای تکمیلی
این پوششها با پرداخت مبلغ اضافی و به صورت جداگانه قابل خریداری هستند.
- پوشش سرقت کلی خودرو
- پوشش خسارتهای وارد شده به بار و محموله
- پوشش خسارتهای وارد شده به خودرو در پارکینگ
- پوشش هزینههای دادرسی تصادف
- جبران خسارتهای وارد شده در اثر تصادف با حیوانات
- خسارتهای سیل و زلزله
- پوشش کمکهای اولیه
- پوشش هزینههای ایاب و ذهاب به مدت حداکثر ۳۰ روز در سال
درصد پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث بیمه ایران
بیمه شخص ثالث بر اساس یک جدول مشخص، اقدام به پرداخت خسارتها میکند. هر خسارتی بسته به نوع و میزان آن، عدد متغیری است.
درصد پرداخت خسارتهای جانی
اساس پرداخت خسارتهای جانی روی نرخ دیه هر سال قرار دارد. به این ترتیب که دیه فوت به طور کامل پرداخت میشود و سایر خسارتهای جانی نیز بر اساس این نرخ، میزان صدمات و گزارش پزشکی قانونی تعیین میشود.
- دیه فوت: نرخ دیه فوت برای سال ۱۴۰۳ به شرح زیر تعیین شده است:
مبلغ دیه برای ماههای غیر حرام یا عادی ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان
مبلغ دیه برای ماههای حرام شامل ماههای محرم، رجب، ذیالقعده و ذیالحجه، ۱ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان
- دیه از کار افتادگی دائمی: این دیه بر اساس ماههای حرام یا غیر حرام و با توجه به میزان صدمات وارد شده تعیین میشود.
- دیه راننده مقصر و سرنشینان خودروی مقصر: دیه این افراد نیز همانند اشخاص ثالث، با توجه به نرخ دیه، ماه حرام یا غیرحرام و میزان صدمات محاسبه میشود.
نکته: هزینههای درمان نیز در زیر مجموعه هر کدام از این دیهها در نظر گرفته میشوند.
درصد پرداخت خسارتهای مالی
خسارتهای مالی که توسط بیمه ایران پرداخت میشوند، سقف و کف مشخصی دارند؛ به این ترتیب که حداقل تعهدات مالی برابر با ۲.۵ درصد دیه در ماههای حرام و حداکثر آن نیز ۵ درصد این دیه است. به عبارت دیگر بین ۴۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان. سقف تعهدات نیز توسط بیمهگذار انتخاب میشود.
هر خسارتی که به خودرو یا اموال شخص ثالث وارد شود، حداکثر تا سقف تعهدات مالی، از سوی بیمهگر قابل جبران خواهد بود.
جبران خسارت خودروهای نامتعارف
اگر خودرویی بیش از ۵۰ درصد دیه مرد مسلمان (۸۰۰ میلیون تومان) قیمت داشته باشد، خودروی لوکس یا نامتعارف در نظر گرفته میشود. در صورت خسارت وارد شدن به چنین خودرویی، بیمه شخص ثالث حداکثر تا ۸۰۰ میلیون تومان، جبران خسارت میکند. آن هم در صورتی که بیمهگذار این سقف تعهدات مالی را در زمان خرید درخواست کرده باشد. اگر خسارتها بیش از این مقدار باشد، مبلغ اضافی باید توسط بیمه بدنه خودروی ثالث پرداخت شود.
فرانشیز
در هنگام جبران خسارتهای بیمه شخص ثالث، مبلغی هم به عنوان فرانشیز در نظر گرفته میشود که باید توسط بیمهگذار پرداخت شود. این فرانشیز در شرایط مختلف، مبلغ متفاوتی است که در ادامه مشاهده میکنید:
- فرانشیز بیمه شخص ثالث در هنگام بروز خسارت ناشی از تخلف حادثهساز راننده برای بار اول در طول بیمهنامه ثالث، ۲.۵ درصد از کل خسارت جانی و مالی پرداختی توسط بیمهگر
- فرانشیز بیمه در هنگام بروز خسارت ناشی از تخلف حادثهساز راننده برای بار دوم در طول بیمهنامه ثالث، ۵ درصد از کل خسارت جانی و مالی پرداختی توسط بیمهگر
- فرانشیز بیمه در هنگام بروز خسارت ناشی از تخلف حادثهساز راننده برای بار سوم و مرتبههای بعدی در طول بیمه نامه ثالث، ۱۰ درصد از کل خسارت جانی و مالی پرداختی توسط بیمهگر
بیمه شخص ثالث ایران، بیمهای قابل اطمینان برای تمام خودروها
شرکت بیمه ایران با فعالیت چندین دههای خود در صنعت بیمه کشور، اعتبار و شهرتی رشکبرانگیز برای خود ساخته است. بیمه شخص ثالث ارائه شده توسط این شرکت، یکی از معتبرترینهاست و میتوانید به پوششهای گسترده و جبران خسارت به موقع و کامل آن اطمینان داشته باشید. امکان خرید آسان این بیمه و هر بیمه دیگر مورد نیاز شما از طریق بیمه بازار فراهم است.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.